Laten we samen 600.000 kilo afvallen 1

Laten we samen 600.000 kilo afvallen

Taiwanezen werken hard en hebben een onorthodoxe aanpak van complexe problemen. Dat bleek eens temeer op zaterdag jongstleden tijdens de start van de nationale dieetcampagne. ‘Laten we samen 600 ton afvallen’, zo sprak de Taiwanese president Ma Ying-jeou.

En hij vervolgde zijn speech met de melding dat hij zelf in 2009 zo’n elf kilo was afgevallen in goed acht weken tijd. Hoe? Door eenderde van zijn eten te laten staan en iedere hap 35 keer te kauwen. En alhoewel je jezelf kunt afvragen of eten na 35 kauwen nog lekker smaakt, is het flink doorkauwen als je aan het lijnen bent niet verkeerd. Het eten duurt er aanmerkelijk langer door en een gevolg daarvan is dat u waarschijnlijk minder eet. Het duurt namelijk een tijdje voordat uw hersenen begrijpen dat u aan het eten bent en dat u dus geen honger meer heeft.

Laten we samen 600.000 kilo afvallen 2De dieetcampagne wordt in Taiwan groots aangepakt, bedrijven en scholen kunnen zich collectief inschrijven en vooraf opgeven hoeveel ze in totaal gaan afvallen.

Ook Taiwanezen worden door de stijgende welvaart in snel tempo zwaarder. De regering wil daar een halt aan toeroepen.