kinderen met overgewicht

Kun je hoeveelheid vet in het dieet van kinderen verminderen?

dikke-kinderen-320Kinderen in de leeftijd van 0 tot 5 jaar hebben meer vet nodig. De aanbevolen hoeveelheid voor deze leeftijdsgroep kinderen neemt wat vetinname betreft langzaam af. Dit loopt af van 42% rond het eerste jaar naar 35% rond de 5 jaar.

U kunt de kinderen van 1 en 2 jaar het beste bv. volle melk geven, daarna kunt u met een gerust hart overstappen naar halfvolle melk. Het is het beste om uw kind goede producten te geven zoals volvette kaas.

Als ze de leeftijd hebben bereikt dat ze naar school gaan hebben ze echt niet veel vet meer nodig. 35% van de calorieën is voldoende. U kunt er het beste voor zorgen dat dit voor een groot deel onverzadigd vet is en dat de voeding veel producten met gezond vet bevat. U kunt denken aan noten, vette vis, plantaardige olieën, granen en zaden.

Verminder direct de hoeveelheid verzadigde vetten zoals vet vlees, koekjes ed. vette kaas.
Halfvette producten met verzadigd vet hoeft u niet te verminderen omdat een groot aantal van deze producten vitaminen en mineralen bevatten die belangrijk zijn voor de groei van uw kind en natuurlijk voor haar of zijn gezondheid.