Hoe u op gewicht kunt blijven na een dieet

Er zijn weing dingen die zo frusteren of schuldgevoelens opwekken dan flink afvallen en daarna pondje voor pondje weer langzaam aankomen totdat u op of over uw oude gewicht bent aanbeland. Er zijn maar weinig afvallers die in staat zijn om hun nieuwe lagere gewicht vast te houden en op gewicht te blijven. Hoe voorkomt u dat u op een dag op de weegschaal staat en ziet dat u weer helemaal terug bij af bent?

Een lijstje tips om af te vallen en op gewicht te blijven

Als u nog aan het afvallen bent

Doe het langzaam; hoe langzamer u afvalt, hoe groter de kans dat u slank blijft

Verander uw gewoonten; u heeft alleen kans van slagen als u een systeem vindt een aanhoudt waarbij u uw gewoontes die u dik gemaakt hebben permanent verandert.

Blijf gewoon alles eten; verboden producten (suikerwafels, frites, slagroompunten) zorgen er alleen maar voor dat u er nog meer zin in krijgt. Als u ze eet, neem dan de helft.

Ga bewegen om af te vallen: U valt sneller af als u gaat bewegen. Wie beweegt en dat volhoudt, blijft beter op gewicht na het stoppen met lijnen. De extra spieren die u opbouwt verbranden ook energie in rust.

Als u op gewicht wilt blijven na uw dieet

Uw uitdaging zit er nog lang niet op, wanneer u op uw streefgewicht bent aanbeland (een BMI tussen de 20-25) begint het pas. Want als u weer ‘normaal’ gaat eten vliegen de kilo’s eraan en dat is niet de bedoeling.

Voer langzaam uw calorie-intake op. Als u een calorie tekort van 500 calorieen per dag had, breng dit dan terug naar 250 calorieen, anders zitten de eerste pondjes er gelijk weer aan.

Weeg uzelf op gezette tijden. De weegschaal kan nog niet de kast in. Weeg uzelf regelmatig en zet een mentale bovengrens waaop u ingrijpt. Zo voorkomt u dat u ongemerkt vijf kilo aankomt.

Houd goede afvalgewoontes vast. Toen u lijnde kon u ook zonder die dagelijkse Mars om 15.00 uur. U dronk halfvolle melk in plaats van volle melk. Als u op gewicht bent blijf dit dan doen. De ‘marge’ die u heeft om niet aan te komen is klein.

Grijp in als het nodig is: Als u erachter komt dat u weer een pond in de week of maand aan het aankomen bent, grijp dan in. Ga een voedseldagboek bijhouden, sla het dessert of voorgerecht over en verminder de porties avondeten met een kwart of nog liever met de helft. Dan verdwijnen meestal die extra pondjes weer vanzelf, langzaam maar regelmatig, zoals het hoort.