Sonja Bakker

Sonja Bakker

Sonja BakkerSonja Bakker werd in 1974 geboren in Avenhorn als dochter van een bloembollenkweker. Na het afronden van de huishoudschool en de MEAO start ze bij de HRM Afdeling van Christine Le Duc. In 1995 start ze met de cursus gewichtsconsulente die ze in 1997 afrondt. Later volgt ze nog een cursus orthomoleculaire voeding.  In 1997 vestigt ze zich als zelfstandig gewichtsconsulent.

Van haar boek ‘Bereik je ideale gewicht’ worden in korte tijd meer dan 400.000 exemplaren verkocht. En Sonja Bakker wordt beroemd. Er volgt een serie zeer succesvolle boeken, waarvan er een aantal ook in het buitenland worden uitgegeven. Er komt een glossy en Bakker schrijft in diverse kranten en tijdschriften. Later start ze met SOS Sonja. Een programma waarin mensen worden geholpen met afvallen.

In 2007 lijkt de carriëre van Sonja Bakker op of net over het hoogtepunt te zijn aanbeland. De verkopen van de boeken lopen terug, zo ook de oplage van haar tijdschrift. Bakker is geen diëtist, maar krijgt van diëtisten nogal wat kritiek omdat haar dieet te eenzijdig zou zijn en mensen zou laten crashen.

In 2009 kondigde Sonja Bakker aan dat ze ging scheiden van haar man die ook de uitgever van haar boeken is. Verder laste de dieetgoeroe een time-out in en gaf aan tijdelijk te stoppen met nieuwe activiteiten. Medio 2010 lijkt aan deze time-out een einde te komen. Sonja Bakker heeft in samenwerking met RTL4 weer een nieuwe reeks uitzendingen van SOS Sonja opgenomen.

Sinds een aantal jaren is het rustiger geworden rondom Sonja. Ze komt niet vaak meer in het nieuws. Wat wel blijft zijn haar boeken en recepten. Die staan in bijna ieder Nederlands of Vlaams huishouden in de kast.