Afvallen met het Pierre Dukan Dieet 1

Afvallen met het Pierre Dukan Dieet

Pierre Dukan uit Frankrijk houdt zich al tientallen jaren bezig met gewichtsverlies. Zijn ervaringen en kennis bundelde hij in de Pierre Dukan Dieet Methode. Dukan werd na Montignac een authoriteit in Frankrijk. Er gingen meer dan 2,5 miljoen boeken van zijn hand over de toonbank en dat zijn er echt heel erg veel. Volgens de laatste berichten volgen 5 miljoen Fransen de dieetmethode van Dukan. Vandaar dat we in dit artikel wat nader ingaan op het Dukan Dieet.

Het Dukan dieet is gebaseerd op een langdurige verandering van uw eetpatroon. U gaat anders en bewuster eten. Daarnaast wil Pierre Dukan dat u op een zeker moment start met bewegen, liefst gedurende een half uur per dag.

Het Dukan Dieet bestaat uit vier fases die moeten worden doorlopen.

Fase 1: De Dukan aanvalsfase

Met de Dukan aanvalsfase die 5 tot 10 dagen duurt bereikt u een snel gewichtsverlies van 3 tot 5 kilo.

U eet vooral voeding die rijk is aan eiwitten zoals vlees en vis. Verder vezels in de vorm van haverzemelen, eventueel door de yoghurt. Heel veel water drinken is het devies. U kunt uzelf tijdens deze eerste fase een beetje slapjes voelen, maar dat gaat over.

Fase 2: De Dukan Cruise fase

De Dukan Cruise fase duurt net zolang totdat u op uw streefgewicht bent, dan kan dus 3 weken zijn, maar ook dertig weken of een jaar. Veel mensen die de cruise fase doorlopen verliezen een kilo in de week. En daarmee kunt u bepalen hoe lang deze fase voor u waarschijnlijk zal gaan duren.

U eet de eiwitrijke voeding uit fase 1 in combinatie met groenten. U mag zoveel eten als u wilt. Eet gevarieerd. De ene dag veel proteïne, de andere dag veel groenten. Wie niet zo van groenten houdt kan toch nog kiezen uit een behoorlijke lijst.Daarop staan  broccoli, kool,  prei, bonen, spinazie, bieten, radijs, pompoen, champignons, witlof, asperges en uien, maar ook tomaten en komkommers. U blijft zemelen eten en heel veel water drinken.

Fase 3: Dukan Stabilisatie

Afvallen is misschien niet zo moeilijk, op gewicht blijven wel. In de Dukan stabilisatie fase leert u anders eten en wel op een zodanige manier dat u waarschijnlijk geen of minder last zult hebben van het jojo effect. Het gaat in deze fase om het consolideren van uw streefgewicht. Voor iedere kilo die u bent afgevallen duurt deze fase 10 dagen. Dus 20 kilo afgevallen wil zeggen dat uw stabilisatiefase 200 dagen duurt.

In de Dukan stabilisatiefase gaat u behalve de eiwit en groenterijke voeding uit fase 1 ook weer brood en fruit eten. Tweemaal per week mag u van Pierre Dukan eten wat u wilt. Dukan noemt dit een feestmaal. Ook hier nog steeds zemelen en water op het menu.

Fase 4: De Dukan Volhardings fase: De rest van uw leven

In fase 4 de volhardingsfase bereikt u als het goed is een voedingspatroon dat u de rest van uw leven kunt volhouden. U eet gevarieerd en afwisselend. Eén dag per week blijft u eten zoals u deed in fase 1. Ook de zemelen blijven op de menukaart staan. U blijft regelmatig bewegen

Conclusie

Wie het dieet van Pierre Dukan volgt en zich aan de eet- en beweegregels houdt, die valt af en blijft op gewicht.  Dukan streeft een permanente verandering van het eetpatroon na en laat u dagelijks bewegen. Als u dat volhoudt, dan is dit voor u een prima methode om af te vallen.

Heeft u ervaringen met de Dukan methode? Reageer dan op dit bericht. Wij willen graag van u leren.