Humane Chorion Gonadotropine

HCG is de afkorting van Humane Chorion Gonadotropine, het is een stof die bij mannen en vrouwen in het bloed wordt gevonden.

Bij de man heeft het onder ander een functie bij het indalen van de zaadbal op jeugdige leeftijd en bij de vrouw heeft een functie in de eerste fase van de zwangerschap.

Het HCG heeft een terugkoppelfunctie naar de hypothalamus, het regelcentrum in de hersenen, hier worden verscheidenen functies van het lichaam aanstuurt, zoals bijvoorbeeld bijnierfunctie, de schildklierfunctie, de stofwisseling, de eetlust en de vetverbranding. Door toediening van zeer kleine hoeveelheden HCG wordt, door beïnvloeding van de hypothalamus, de vetverbranding geactiveerd en wordt het hongergevoel onderdrukt en zo kan men dus zonder een hongergevoeld een zeer laag aan aan kalorieen bestaand dieet volgen.

U kunt uw werkzaamheden volgen zonder het slapte gevoer of vermoeidheid en zonder zich depressief te voelen. U zult zich juist zeer fit en energiek voelen. Gecombineerd met een vet- en praktisch zetmeelvrij 500 kilocalorieën dieet, leidt het tot onmiddellijk gewichtsverlies met het voordeel dat u dus geen honger heeft.