acupunctuur en afvallen

Acupunctuur en afvallen

Acupunctuur is een middel om met behulp van een arts verantwoord af te vallen. Als u wilt afvallen veranderen er verschillende processen in uw lichaam.

acupunctuur en afvallenEén daarvan is de bloedsuikerspiegel, deze gaat sterk wisselen. Als uw bloedsuikerspiegel daalt vraagt uw lichaam automatisch om voedsel en het liefste iets zoets. Zodra u dan iets eet stijgt deze weer en gaat u zich meteen beter voelen. Niet lang daarna kunt u zich weer trillerig gaan voelen.

Als u in dit proces zit is het moeilijk om geen zoetigheid te eten. Vaak lukt dit ook niet. Ook lichamelijke klachten komen vaak voor. Acupunctuur kan hierbij helpen.

Een sterk wisselende suikerspiegel is vaak het gevolg van een zwak werkende Miltmeridaan. Deze zorgt voor de spijsvertering en de omzetting van voeding tot energie. Deze miltmeridaan werkt nauw samen met de Maagmeridaan met vaak een grote honger tot gevolg.

Deze aspecten worden door de acupuncturist goed bekeken en de behandeling wordt daarop aangepast.

Het afvallen wordt dan een stuk gemakkelijker door het feit dat de bloedsuikerspiegel lager blijft en waardoor u minder behoefte aan eten heeft. U krijgt daardoor ook meer energie.

Acupunctuur: Op de persoon gerichte behandeling:

U krijgt eerst een uitgebreide intake zodat de behandelende acupuncturist uw persoonlijke situatie beter kan inschatten, hierdoor krijgt u een goede op de persoon gerichte behandeling.