medicijnen

Wordt ‘Contrave’ het nieuwe magische afslankproduct?

De makers van geneesmiddelen weten dat het vinden van een medicijn dat een doorbraak betekent bij het verliezen van gewicht gelijk staat aan het zelf kunnen drukken van geld. Het lijkt erop dat Contrave, een nieuw medicijn, weer een stapje dichterbij FDA goedkeuring in de Verenigde Staten is gekomen. Aan het einde van een jaar durend onderzoek, had 48,2% van de deelnemers meer dan 10% van het lichaamsgewicht verloren.

Veel mensen in Europa hebben nog nooit van Contrave gehoord. Contrave is samengesteld uit Wellbutrin / Bupropion en Naltrexone – Vivitol. Het laatste product wordt gebruikt als ontgifter bij alcohol- en drugsproblemen, het eerste middel wordt vooral gebruikt bij het behandelen van depressies en verslavingen. De combinatie en het gebruik van de twee middelen in één nieuw medicijn, heeft geleid tot opmerkelijke resultaten.

medicijnenMaar liefst 23% van de deelnemers verloor 15% van het lichaamsgewicht en bijna 62% van de deelnemers viel vijf procent of meer af. Bij een controlegroep die een placebo kreeg toegediend verloor 23% van de deelnemers 5% of meer. Behalve de afvalresultaten daalden bij de deelnemers ook het cholestorol gehalte en de bloedsuikerspiegel.

Contrave werkt anders dan andere dieetpillen omdat het zich richt op het centrale zenuwstelsel en daar de eetlust aanpakt, de stofwisseling verhoogt en eetbuien onderdrukt. Contrave lijkt de natuurlijke ‘spaarstand’ of ‘eco-modus’ reactie van het lichaam bij een verminderde voedselinname te onderdrukken.

Te mooi om waar te zijn? Dat zal de tijd uitwijzen. Pas over een aantal jaren zal blijken of Contrave de ‘pot met gouden munten’ is voor degenen die het medicijn om de markt hebben gebracht.