Atkins-For-Life-320

Atkins for life: als u op gewicht bent

Robert Atkins is de uitvinder van het Atkins Dieet en schrijver van de New Diet Revolution, een van de meest verkochte boeken over afvallen in de wereld. Volgens de website van de inmiddels overleden dieetgoeroe zijn er van ‘De Dieet Revolutie’ meer dan 20 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan.

Het dieet van Atkins verbant koolhydraten, met name de slechte koolhydraten en zet nauwelijks beperkingen op de intake van vetten. Miljoenen mensen zijn door Atkins dieet tientallen kilo’s afgevallen en zweren erbij.

De Atkins organisatie is aktief en lanceert ook na de dood van de grondlegger de ene publicatie na de andere. Atkins for life, the next level is een van deze uitgaves. Het is een lijvig boek in de Engelse taal van bijna 400 pagina’s. Atkins legt in het boek uit hoe mensen die succesvol zijn afgevallen met zijn dieetmethode daarna op gewicht kunnen blijven en (nog) fitter worden.

In het tweede gedeelte van het boek wordt een groot aantal recepten behandeld die low-carb zijn, oftewel zonder koolhydraten. Het boek is vooral geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in achtergrondinformatie over de methodes van Atkins. Wie echt geïnteresseerd is in gezond leven en/of afvallen, vindt altijd iets interessants in het boek, ook als hij/zij niet achter de dieet en afvalmethodes van Robert Atkins staat.