Beweegtip: alle kleine beetjes helpen 1

Beweegtip: alle kleine beetjes helpen

Soms is het hartstikke moeilijk om te bewegen. U weet dat u eigenlijk vijf dagen per week tenminste dertig minuten moet bewegen. Eigenlijk liever drie kwartier of een uur als u wilt afvallen. Maar dat gaat niet lukken. U heeft het te druk om driemaal per week een uur te gaan zwemmen.

Probeer als u dit probleem herkent om bewegen zoveel mogelijk een onderdeel te maken van uw leefpatroon. Ga op zoek naar momenten in uw dagelijkse routine die u kort laten bewegen, maar de planning niet flink verstoren. Breng de kinderen eens op de fiets naar school, dat duurt maar een paar minuten langer.

Beweegtip: alle kleine beetjes helpen 2

Kleine beetjes bewegen helpen ook

Doe tijdens de pauze uw boodschappen en dan liefst te voet. Neem niet de lift maar de trap. Stap een etage eerder uit en neem dan de trap. Doe kleine klusjes in de tuin. Wandel met de kinderen terug van school en laat de auto staan voor alle ritten van minder dan een kilometer.

Het vergt even wat aanpassingen en nadenken. Maar ook u kunt met een paar simpele ingrepen meer bewegen dan u nu doet. Alle kleine beetjes helpen.