Goede voornemens: ik ga afvallen in 2015

Het is hét meest gehoorde goede voornemen ‘In het nieuwe jaar ga ik afvallen’. Misschien barst u ook al van de goede voornemens en bent u op deze pagina aanbeland omdat u tot de tanden gewapende de strijd met de overtollige kilo’s wilt aangaan zodra het nieuwe jaar van start is gegaan.

Maar meestal blijft het bij goede voornemens. Uit een Engels onderzoek blijkt dat binnen een week, ruim eenderde van alle lijners zich niet meer aan het dieet houdt. Dat meldt de Engelse krant de Daily Mail in een artikel over nieuwjaarslijners.

Nog een paar verontrustende statistieken. Zestig procent van de lijners verstopt ‘verkeerd’ eten en eet stiekem in het donker. Handtassen, kleding lades en dozen onder het bed worden genoemd als favoriete verstopplaatsen. Het moeilijkst hebben de afvallers het om 11 uur ’s ochtends en om 3 uur ’s middags. Dat zijn de momenten waarop ze graag een snack zouden verorberen.

Wie goed voorbereid start met afvallen, heeft een grotere kans om er een succes van te maken. U bent op deze website terecht gekomen. Misschien als onderdeel van een gedegen voorbereiding. Kijk op uw gemak rond en blader eens doro de diverse artikelen. Sommige zijn voor u waarschijnlij kwel bruikbaar, andere minder. Zeker weten dat u niet bij de 33% hoort die binnen een week stopt met lijnen toch?