Hoe zou Barbie eruit zien als ze een normaal postuur had?

Ken en Barbie, wie kent ze niet. Barbie is een van de, zo niet de meest verkochte pop ter wereld en behoort al decennia lang tot het favoriete speelgoed van heel veel meisjes in landen over de gehele wereld. 

Links de pop en rechts de 'Echte Barbie' En daarmee heeft Barbie natuurlijk ook een voorbeeldfunctie, want wie wil er nu niet zo’n droomfiguur en zulke goudblonde lange haren. Maar het is niet alles goud wat er blinkt. De maten van Barbie zijn zwaar uit verhouding, haar nek is tweemaal te lang, te dun en ze kan haar hoofd niet draaien, haar middel is te smal, veel te smal en haar enkels zijn te dun. Barbie is trouwens helemaal te mager en heeft een onnatuurlijk figuur.

Maar hoe zou Barbie er dan uit zien als ze het postuur had van een negentienjarige Amerikaanse met een gemiddeld postuur? Nou heel anders, zoals u kunt zien op nevenstaande afbeelding. De echte Barbie, of zeg maar Barbara is kleiner, in proportie en aanzienlijk zwaarder dan haar plastic tweelingzus.

De visualisatie van Barbie werd gerealiseerd door de kunstenaar Nicolay Lamm. Die reconstrueerde Barbie aan de hand van de gemiddelde lichaamsmaten van negentienjarige Amerikaanse meisjes die hij opvroeg bij de Amerikaanse overheid.

En als u nu goed kijkt dan ziet u dat de verschillen tussen Barbie en de gemiddelde Amerikaanse tiener enorm zijn.

Het is maar de vraag in hoeverre we beïnvloed worden bij het afvallen door het schoonheidsbeeld dat we i onze jeugd hebben gevormd. De Matell-Barbie is dus zeer nadrukkelijk NIET de norm voor een gezond lichaam. Toch is dat nu precies hetgeen waar veel vrouwen die gaan afvallen naar streven.

En dat is jammer. De echte Barbie, voor het gemak Barbara genoemd is herkenbaarder en heeft geen overgewicht. En dames, ze is negentien jaar, geen negenendertig dus maar negentien jaar. Er is dus nog hoop… voor ons allemaal