Een personal trainer om af te vallen; iets voor u? 1

Een personal trainer om af te vallen; iets voor u?

Afvallen zonder hulp is niet zo eenvoudig. Veel mensen vallen af in groepsverband. In navolging van de Verenigde Staten is ook in Nederland de Personal Trainer bezig aan een opmars. Hij/zij helpt mensen die alleen de kilo’s er niet af krijgen. Waar moet je nu op letten als je overweegt om een personal trainer in te huren?

Geveinsde interesse of echte passie?

Allereerst dient een personal trainer echte interesse en belangstelling te hebben voor u en uw poging om te vermageren. Een echte personal trainer leeft zich in en denkt met u mee.  Wie voor maatwerk betaalt, mag ook maatwerk en bezieling terug verwachten.

Personal TrainerEen basisopleiding

Personal Trainer is een vrije term. Iedereen mag zich in principe personal trainer noemen. Daardoor zit er ook nogal wat kaf onder het koren. Weet een personal trainer wat hij doet. is hij/zij goed in bewegen, weet hij/zij wat goed is voor uw lichaam en welke reacties zijn/haar oefeningen te weeg brengen bij de cliënt die wil bewegen en afvallen? Er is geen diploma Personal Trainer, maar informeer naar de ervaring en opleiding van degene waarmee u gaat werken voordat u een traject opstart.

Een diploma en dan…

Echte passie voor het vak is wat de top-personal-trainer onderscheidt van de lala-personal trainer. Een diploma en/of getuigschrift zijn leuk maar dan? De inzichten in bewegingstherapie en voeding wijzigen voortdurend. Iemand met een echte passie voor het vak houdt deze ontwikkelingen nauwgezet bij. De echte personal coach is op de hoogte van de laatste trends en schoolt voortdurend bij. Zeker in een markt die zo in beweging is als de markt waarin hij/zij actief is.

Over de kosten van een personal trainer

Bij een personal trainer investeert u al snel een bedrag van 40 tot 60 euro per uur. En dat is een heel bedrag. Meer is teveel, voor minder boekt u geen personal trainer zoals hiervoor omschreven. Een traject met een personal trainer loopt al gauw een jaar. Vindt u de personal trainer twee tot drieduizend euro waard? Dit is iets waar u beter van tevoren over kunt nadenken.

De klik met de personal trainer

En als u na het bovenstaande een personal trainer heeft gevonden, is er dan een klik? Want ondanks de papieren en kundigheid, kan het zijn dat u geen ‘klik’ hebt met degene die u is aanbevolen. U gaat veel tijd doorbrengen met uw trainer. Als de klik er niet is, doe het dan niet.