ontbijt en afvallen

Ontbijt en afvallen prima, een stevig ontbijt niet

Veel mensen die willen afvallen slaan het ontbijt als maaltijd over. Dat is onverstandig. Wie gewoon een ontbijt nuttigt heeft een stofwisseling die meer in balans is, eet evenwichtiger en is, zo blijkt uit de statistieken, minder vaak te dik.

Ontbijt en afvallen is prima

ontbijt en afvallenMet deze wetenschap in het achterhoofd, zijn er ook veel mensen die stellen dat je als lijner een ‘flink’ ontbijt moet verorberen om meer af te vallen. Het credo is dan ‘ontbijten als een keizer, lunchen als een koning en dineren als een bedelaar’. Maar ook dit is niet waar.

Tenminste bij de meeste mensen niet. Degenen die lijnen en een ‘flink’ ontbijt nuttigen eten namelijk de rest van de dag niet minder dan bij een normaal ontbijt. En daardoor consumeren ze eenvoudigweg meer calorieën. En daar val je niet van af.

De enkeling die zijn/haar eetpatroon wèl aanpast tijdens de lunch en het avondeten kan dus tevens baat hebben bij een flink ontbijt. Maar dat geldt slechts voor een beperkt aantal mensen. Wel ontbijt en afvallen dus, maar wel ontbijten met mate…