Eten voor de TV: Weet wat u eet 1

Eten voor de TV: Weet wat u eet

Wie wil afvallen heeft vaak baat bij de volgende afvaltip. Als u wilt afvallen moet u ervoor zorgen dat u niet langer ‘ongemerkt’ eet, maar alleen nog gefocust. Als u eet, dan eet u en doet u helemaal niets anders. Wie geconcentreerd eet is zich bewust van het eten en de hoeveelheden. Deze mensen eten aantoonbaar minder.

Eten voor de TV

Een klein voorbeeld. Veel mensen eten voor de TV en beginnen aan een zak chips of pinda’s (beide slecht nieuws als u wilt afvallen. Als er iets leuks op de TV is, of u luistert naar muziek, dan verliest u de aandacht voor het eten. En ongemerkt eet u veel meer dan de bedoeling was. Dat gebeurt niet alleen u, bij het eten voor de TV, maar iedereen die eten combineert met een andere activiteit.

Eten voor de TV of PC, niet zo verstandig

Ongemerkt teveel eten. Niet verstandig

En zo eten hele volksstammen ontelbare zakken chips achter de PC. Daar hoort u dus vanaf nu niet meer bij.

Als u wilt eten dan is dat prima, maar wie eet, die doet gewoon niets anders. Dus niet meer eten voor de TV of computer, en ook niet als u naar muziek luistert.

Als u hongerig bent en eet dan duurt het even voordat u een verzadigd gevoel krijgt. Soms wel een minuut of twintig. Het probleem is dat u in 20 minuten met energierijk voedsel al meer calorieën binnen heeft gekregen dan wenselijk is op het moment dat uw hersenen het signaal ‘ik ben voldaan’ ontvangen en begrijpen. Kort eten en wachten resulteert in hetzelfde signaal bij minder voedsel.

Probeer het maar eens. Het werkt echt!

Soms lijkt het ook zo dat we daar gaan grazen waar we door gewoontes denken hongerig te zijn. Een goed voorbeeld daarvan is een zak popcorn in de bioscoop. We gaan zitten en dan moet die grote emmer gewoon leeg. En dat is vreemd. Nog vreemder wordt het als tijdens een onderzoek blijkt dat we helemaal niet in de gaten hebben wat we eten. Twee groepen filmbezoekers kregen bekers popcorn in de bioscoop, de ene groep verse zoete popcorn, de andere oude flauwe popcorn die gewoon niet lekker meer was. Beide groepen aten evenveel. Het is dus de locatie die bepaalt dat we gaan eten, de gewoontes die we hebben en niet de kwaliteit of het hebben van honger.

Eten voor de TV, grazen achter de PC, 20 toastjes op een avond. Het heeft allemaal niets met honger te maken. Denk er eens over na. Wie er bewust voor kiest om te eten (of niet te eten) valt af.