Afgevallen en recht op een beloning? Vermijd eten 1

Afgevallen en recht op een beloning? Vermijd eten

U kent dat gevoel wel. U bent aan het afvallen en hebt een tussentijds doel bereikt. Dat kan een bepaald gewicht zijn, maar ook een te strakke jurk die weer past. Of een vetpercentage op de weegschaal dat daalt. Dit zijn de kleine overwinningen voor mensen die lijnen. Tijd voor een beloning.

Beloningssysteem afvallen

Wie afvalt denkt vaak bijna de hele dag aan eten. Wie afvalt, doelen bereikt en aan een beloning denkt is ook vaak automatisch teveel gefocust op een eet-beloning. Friet met een frikandel, flesje rode wijn, kortom alle guilty pleasures die u waarschijnlijk in de periode ervoor zo succesvol vermeden hebt. U bent immers afgevallen.

Toch is overmatig focussen op eetbeloningen niet zo slim. U hebt uw beloning verdiend, maar er zijn ook voldoende prima alternatieven die niets met eten te maken hebben en waar u dus ook niet dikker van wordt.

Beloningssysteem afvallen

Trakteer jezelf eens op een beauty arrangement als je bent afgevallen

Trakteer uzelf eens op een leuk concert, ga naar een musical, koop nieuwe kleren van een kleinere maat, of boek een beauty arrangement.

Ga met vriendinnen  of met uw partner een weekend of avond op stap of doe iets anders leuks. Koop een goed boek of neem een abonnement op een tijdschrift dat u leuk vindt.

Een eetbeloning voor wie een doel bereikt bij afvallen ligt misschien wel voor de hand, maar is niet verstandig. Niet doen dus.

De ultieme beloning voor afvallers

Weet u trouwens wat de ultieme beloning is voor mensen die aan het lijnen zijn? Die is eigenlijk heel simpel. Het is het moment dat anderen zien dat u bent afgevallen en u daarvoor complimenten beginnen te maken, vooral als ze niet wisten da u aan het lijnen was. Het gevoel dat daarbij ontstaat daar kan geen eetbeloning tegenop.