Het South Beach Dieet

Mensen die het South Beach Dieet volgen spreken liever niet van een dieet maar een leefwijze die niet alleen je uiterlijk,  maar ook je hart en bloedvaten kunt verbeteren. Afvallen en toch geen hongergevoel hebben? Dat kan met dit uitgekiende “sterrendieet”.  Waarom “sterrendieet”? Veel Amerikaanse sterren volgen dit dieet met succes.

Het South Beach dieet is een dieet waarbij je leert om de goede koolhydraten en vetten te gebruiken en de slechte te vermijden. Hierdoor gaat je gezondheid vooruit en verlies je tevens gewicht.

In de eerste week mag u gewoon u normale portie vlees of vis eten, eet hierbij wel voldoende verse groente. In deze eerste twee weken zijn brood, rijst pasta en aardappels fruit en andere koolhydraat rijke producten niet toegestaan. Noten eieren olijfolie kaas mag u wel eten.Het is de bedoeling zoveel te eten tot je verzadigd bent, hierbij wordt zelfs aanbevolen om tussendoortjes te nemen.
Na ongeveer twee weken zijn de meeste mensen 3 tot 5 kilo afgevallen. Je merkt dat na verloop van tijd het hongergevoel weg is. Deze fase is de strengste fase.

In fase twee begin je weer met langzaam goede koolhydraten te eten. Denk vooral aan fruit en volkoren producten. In deze fase val je minder snel af gemiddeld een pond per week.

Dan volgt de derde fase je gaat dan leven naar het South Beach dieet het is geen dieet meer maar een levensstijl.
Naast deze gezonde manier van eten wordt wel aanbevolen om iedere dag een multivitanminepil te slikken en visolietabletten (omega3).