Een voedingsdagboek bijhouden op Twitter

Dat Twitter populair is, dat kan u bijna niet ontgaan zijn. Bekende en onbekende landgenoten laten ons via Twitter weten wat ze doen en denken. Een van de nieuwste rages binnen het sociale netwerk is tweetwhatyoueat.com. U kunt via Twitter, of op een aparte site via uw Twitter account precies ingeven wat u naar binnen werkt.

De calorieën worden keurig voor u opgeteld en zo ontstaat al snel een voedingsdagboek.

 

Volgens de bedenkers van tweetwhatyoueat draagt de extra sociale controle (anderen kunnen meekijken) ertoe bij dat diegenen die meedoen zich beter aan hun eigen dieet- en voedingsregels houden. Wie een account aanmaakt kan ook een lijst van verboden voedingsmiddelen aanmaken.

Tweatwhatyoueat is er sinds januari 2008. Volgens de laatste gegevens twitteren meer dan 12.000 mensen er vrolijk op los.

Diëtisten vinden het een aardig initiatief, maar ook niet meer dan dat. Zij werken al jaren met een voedingsdagboek voor hun patiënten. Het is maar de vraag hoe lang iemand het volhoudt om alles wat gegeten en gedronken wordt te blijven registreren. Op een gegeven moment, haakt ook de meest hardnekkige lijner af.