Hoe snel kun je een kilo vet verliezen?

In theorie is dit vrij simpel uit te leggen. Om af te vallen moet je meer energie (calorieën) verbruiken dan je consumeert. Maar hoeveel calorieën moet je dan juist verbranden om 1 kilo lichaamsvet kwijt te raken?
Vet is de energiereserve van het menselijk lichaam. Daarom bevat het een groot aantal calorieën. Een kilo vet is gelijk aan 9000 calorieën.
Vet is de noodvoorraad van ons lichaam voor slechtere tijden. Als je vet kwijt wil, moet je je lichaam dus dwingen zijn reserves aan te spreken.
Eigenlijk moet je dus voor een periode meer calorieën verbranden dan je opneemt. Om op een verstandige manier af te vallen, kun je best 500 calorieën per dag minder eten.

Wil je verstandig afvallen kan je best maximaal 500 calorieën per dag minder eten. Dit zorgt er voor dat je minder last zal hebben om het dieet vol te houden. Als we dan een simpele berekening maken: We eten 500 calorieën per dag minder en we hebben ongeveer 9000 calorieën per kilogram lichaamsgewicht, dan zal je dus ongeveer 18 dagen nodig hebben om 1 kilo vet te verliezen met een verstandig dieet van 500 calorieën schuld per dag.

Om op een verantwoorde manier af te vallen moet je dus gaan voor de lange termijnaanpak.
Probeer langzaam kilo per kilo je overtollig vet te verbranden