Het GI dieet

Bent u bezig met afvallen of volgt u een specifiek dieet? dan zou u een moeten kijken naar het GI dieet.

GI staat voor Glychemische Index en dat wil zeggen dat dit de snelheid aangeeft waarmee je voedsel verteert en omzet in glucose. En zolas u misschien wel weet is dat de energiebron van ons lichaam. voedsel met een lage GI waarde wordt gelijkmatig en langzaam in je spijsverteringsstelsel afgebroken. En daardoor heb je langer het gevoel dat je lichaam nog verzadigd is. 

Wil je afvallen, dan moet je dus vooral voedsel met een lage GI-waarde eten in combinatie met een laag caloriegehalte, dat wil zeggen weinig suiker en weinig vet.

Het GI-dieet is gezond voor iedereen, dus de hele familie kan meedoen, je hoeft niet apart te koken!

In tegenstelling tot het populaire Atkins dieet, waarbij de koolhydraatinname is geminimaliseerd, maakt een lage GI-dieet onderscheid tussen de soorten koolhydraten. Het vermijdt voedsel met een hoge GI zoals wit brood en geconcentreerde suikers die snel worden opgenomen en de insuline- en glucoseniveaus verhogen.

Daarvoor in de plaats wordt het accent gelegd op koolhydraten die langzaam vrijkomen in het lichaam zoals hele granen, de meeste fruitsoorten, groenten, peulvruchten en noten

Met informatie inclusief GI voedingswaarden tabel en ander info op www.gi-dieet.nl

Het GI-Dieet wordt ook aangeduid met LOW-GI