balans slankclub

Balans Slankclub

Al meer dan 25 jaar biedt de cursus Balans Slankclub haar behandelingen aan op vele plaatsen in Nederland.
balans slankclubDe cursus is gebaseerd op groepsverband. U bezoekt elke week de bijeenkomst van de cursus die afhankelijk van het aantal groepsleden ongeveer een uur tot anderhalf uur duurt. Zo kunt u tijdens de sessies vergelijken hoe uw resultaten zijn en leren van de ervaringen, successen en teleurstellingen van degenen die hetzelfde doel nastreven als u, namelijk afvallen.
De cursusmethode van Balans Slankclub is gebaseerd op een puntensysteem, met 4800 kilojoules voor vrouwen, 5300 voor kinderen en 6300 voor mannen.
De cursus streeft naar het verliezen van een pond aan lichaamsgewicht per week. In het begin van de cursus kan dit streven lichtelijk hoger liggen, door bijvoorbeeld het meetellen van vochtverlies bij het totale gewichtsverlies.
Balans Slankclub hecht erg veel belang aan gezonde, maar ook normale voedingsmiddelen. De cursus moet vol te houden zijn, ook na het bereiken van het streefgewicht. Balans Slankclub focust zich dan ook behalve afvallen op het bewust omgaan met voedsel, het beantwoorden van individuele vragen en problemen, het uitwisselen van nieuwe recepten en gezonder maar ook lekkerder leren koken. Nadat de cursus is voltooid is er een nazorg in de vorm van een maandelijkse controle om het jojo-effect tegen te gaan.
Balans Slankclub bezit vestigingen in delen van Noord-Limburg, Gelderland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant.