maagband 250_204

Kan ik door middel van een operatie afvallen?

Er zijn verschillende manieren om via een medische ingreep af te vallen. Sommige zijn ingrijpend andere minder. In dit artikel behandelen we de meest voorkomende manieren om door middel van een operatie af te vallen.

De bekendste operatie is een liposuctie hierbij wordt met een slang het vet uit je lichaam gezogen. Dit is de enige operatie waarbij het overtollige lichaamsvet daadwerkelijk wordt verwijderd. Het is in tegenstelling tot de verhalen geen “simpele” ingreep. Het is een zware ingreep waar je nog lang last van kunt hebben.

Er zijn ook andere operaties die ervoor zorgen dat je minder gaat eten zoals een maagband. Ook zijn er operaties waarbij bepaalde voedingsstoffen niet in je lichaam worden opgenomen. De meeste van deze operaties worden alleen vergoed als u een medische indicatie heeft.

maagband 250_204Een minder ingrijpende techniek is een maagballon, omdat hiervoor geen operatie nodig is. Dat geldt niet voor een maagverkleining. Die is zéér ingrijpend.

Een ander soort operatie is een abdominoplastiek, deze operatie is bestemd voor mensen die tientallen kilo’s af zijn gevallen,  en last hebben van overtollig vel. Bij deze operatie wordt het overtollige vel weggesneden. U kunt hiervoor het beste eerst contact opnemen met uw huisarts en uw verzekeraar. In veel gevallen wordt een abdomonioplastiek niet vergoed. De operatie is kostbaar.