wandelen003-320

Vijf keer in de week een uurtje wandelen

wandelen003-320We worden steeds dikker. Volgens een recent onderzoek dragen we in Nederland zoveel vet met ons mee dat er gemakkelijk 135 zwembaden mee gevuld zouden kunnen worden. En dat is veel heel veel.

U neemt uzelf voor om minder te eten, maar dat lukt niet altijd. ook heeft minder eten niet altijd het gewenste effect. Meer bewegen daarentegen leidt wel sneller tot resultaten. Een simpel rekenvoorbeeld illustreert waarom.

 

Als u wandelt met een snelheid van 4,5 tot 5 km per uur, dan verbrandt u ongeveer 5 kalorieen per minuut. Oftewel zo’n 300 kalorieen per uur. Vijf dagen per week wandelen gedurende een uurtje staat dus gelijk aan een verbranding van 1500 kalorieen. Bij 50 weken per jaar zijn dit 75.000 kalorieen.

En dat staat gelijk aan een gewichtsverlies van 10 tot 11 kilo. Zorg er wel voor dat u na het wandelen niet extra gaat eten ‘omdat u zo goed bezig bent geweest’ . Deze extra consumptie maakt de verbranding van het wandelen deels ongedaan. Een uur per dag lijkt veel maar valt erg mee. Gewoon doen!