kinderen met overgewicht

Zeven tips om uw kinderen in beweging te houden

dikke-kinderen-320Nu de meeste goede voornemens alweer een beetje aan het vervagen zijn en januari gestaag vordert, is het een goed idee om eens te kijken hoe we de kinderen en onszelf aan het bewegen kunnen krijgen en houden.

1. Aanmelden voor activiteiten

U kunt uw kind aanmelden of opgeven voor activiteiten die niet direct bewegingsgerelateerd zijn zoals bijvoorbeeld de Scouting of Jong Nederland. Ongemerkt zijn uw kinderen daar vaak toch actiever bezig dan wanneer ze thuis op de bank liggen.

2. Trotseer de elementen

Met de koude periode net achter ons hebben velen uitgevonden dat het eigenlijk best leuk is om samen een wandeling in de sneeuw te maken, sneeuwballen te gooien of een sneeuwpop te maken.

 

3. Organiseer een WII of Kinect toernooi.

Bij de Wii en sinds kort ook de kinect gaat het om bewegen. Organiseer een toernooi voor uw kinderen en de kinderen uit de buurt. Verzin een paar leuke prijzen en houd een lijst van high scores bij. Wie de hoogste score wil behalen blijft als vanzelf bewegen.

4. Danswedstrijd of dansfeest

U zult denken dat dit wat ouderwets is, maar streetdance wordt door de jeugd als cool ervaren en een streetdance cursus tijdens een logeerpartij met afsluitend een wedstrijd doet het altijd goed. 

5. Klauteren in huis

Zet voor de kleinere kinderen een obstakeltocht uit in huis of in de tuin en kijk wie de hindernissen het snelst neemt. Kinderen vinden het leuk.

6. Samen dingen doen

Wie kinderen vraagt om ’te helpen’ bij simpele activiteiten laat ze bewegen. Misschien dat u alleen sneller werkt, maar uw kind vindt het vaak leuk om dingen mee te doen en is zo ongemerkt in beweging.

7. Lopend naar de computerwinkel

Een trip naar het winkelcentrum is niet leuk, maar een tripje naar de computerwinkel wel. Neem kinderen mee en zet uw auto niet recht voor de deur van de winkel maar een eindje ervan af. Of loop de hele weg naar de winkel als dat kan. Kinderen lopen met u mee en zijn samen met u in beweging.

Conclusie;

Het valt niet altijd mee om kinderen (en uzelf) in beweging te krijgen, maar wie er over nadenkt vindt meestal wel een manier om door simpele veranderingen de kinderen (en zichzelf ) in beweging te krijgen. Probeer het maar eens!