Het Voedingsplan Alpha Omega.

Het Voedingsplan Alpha-Omega is een programma dat bestaat uit vier periodieken. Daarbij krijgt u in alle vier de fases van uw dieet voedingssupplementen die het hongergevoel zullen onderdrukken. In drie van de vier fases worden maaltijdvervangers gebruikt. Uw lichaam komt in deze fase weer in een goede voedingstoestand. 

U krijgt in de eerste fase eerst een intake gesprek met een arts, dit aan de hand van een door u ingevulde lijst met vragen.  De arts verricht daarbij een aantal metingen om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen. Samen met de arts wordt uw streefgewicht bepaald.De volgende stap: Er volgt een bijeenkomst waar u samen met andere nieuwe cursisten informatie krijgt i.v.m. uw te volgen voedingspatroon voor de komende maanden. Er volgen dan twee zogenaamde reinigingsdagen, tijdens deze dagen gebruikt u 4X per dag een maaltijdvervanger.

Dan volgt de Alpha afslankfase dit is de koolhydraatfase. U gebruikt 6 dagen lang 2 maaltijdvervangers daarbij ook 1 gewone maaltijd.

Dan de Alpha Herstel fase dit is de eiwitfase, Deze fase duurt in de meeste gevallen 8 weken, maar bij een fors overgewicht kan deze fase ook wel langer duren (16 tot 20 weken). Nu gaat u heel anders eten, u gaat andere voedingssuplementen gebruiken, deze gaat u langer gebruiken, dit om uw hormoonhuishouden weer in balans te krijgen.

Deze laatste fase van het Alpha Omega voedingsplan vormt de basis voor een goed eindresultaat en een stabiel gewicht. U leert om naar uw lichaam te luisteren en geleidelijk aan weer vaker “normaal” te eten. U komt één keer in de veertien dagen op controle. Iedere 6 weken volgt een individueel consult.