Het Alpha-Omega VoedingsPlan

Het Alpha-OMega Voedingsplan is opgebouwd uit een vier fases. In drie van deze fases worden, in meerdere of mindere mate, maaltijdvervangers gebruikt. 
Ook krijgt u in alle periodes van het dieet voedingssupplementen die het hongergevoel zullen onderdrukken en ervoor zorgen dat u weer in een goede voedingstoestand komt.De vier fasen van het Alpha-Omega VoedingsPlan:

  • De intake Vóórdat u deelneemt heeft u een gesprek met de arts aan de hand van de door u ingevulde vragenlijst. Deze doet een aantal metingen. Samen met u wordt uw streefgewicht bepaald.
  • Starten Dit is een bijeenkomst met nieuwe starters om u precies te vertellen hoe u de volgende maanden uw voedingspatroon moeten aanpassen. U begint dan met 2 reinigingsdagen waarbij u 4x per dag een maaltijdvervanger gebruikt.
  • De Alpha Afslankfase (ofwel de koolhydraatfase) Deze periode duurt 16-20 weken. Nu gebruikt u 6 dagen 2 maaltijdvervangers en 1 maal een gewone maaltijd waarbij u zoveel mag eten als de BIA meting heeft aangegeven.
  • De Alpha Herstelfase: (ofwel de eiwitfase) Deze fase duurt minimaal 8 weken, maar zal meestal ook 16-20 weken duren bij flink overgewicht.
  • In deze fase gaat u heel anders eten. U gebruikt nu andere voedingssupplementen die u langer blijft gebruiken om uw hormoon balans weer in orde te krijgen. Deze fase vormt de basis voor een uiteindelijk stabiel gewicht. Nu leert u geleidelijk vaker te gaan eten en ook weer naar uw lichaam te luisteren. Iedere 14 dagen komt u terug voor een controle op het spreekuur.  Om de 6 weken volgt een individueel consult met weer een BIA meting.

Hiernaast berust het dieetprogramma nog op 3 andere pijlers, te weten:

  1. Het Omega Plan. Dit is de basis van het voedingsadvies. Het wordt onderbouwd door enkele honderden wetenschappelijke studies en zorgt voor een betere gezondheid na het afvallen en verhoogt de kwaliteit van leven aanzienlijk.
  2. Beweging
  3. Gedragsverandering