Ease4Life

Wat is Ease4Life

Ease4life is een uniek dieet dat is opgebouwd uit vier verschillende fases. Het dieet heeft als doel om je op een snelle, gezonde en blijvende manier je streefgewicht te laten bereiken.

In de eerste Fase mag mag je geen koolhydraten innemen

In deze fase val je het snelst af dit komt door de ketose, ongeveer 4,5 kilo in 2 weken. Omdat je geen koolhydraten gebruikt gaat je lichaam zijn eigen vetreserves aanspreken. Dit is dan ook de meest strenge fase en het is daarom heel belangrijk om je schema strikt te volgen! Zodra je lichaam namelijk weer koolhydraten binnenkrijgt, gaat het weer over op koolhydraten verbranden. Je valt dan niet meer zo snel af. Fase 1 duurt 2 weken. In de eerste week gebruik je uitsluitend eiwitrijke producten met een dagelijkse portie groenten. In de 2e week van fase 1 krijg je al weer recepten voor een warme maaltijd in je weekmenu, bestaande uit groenten en vlees, vis of kip. Het is in deze fase ook belangrijk om te letten op wat je drinkt.In de tweede Fase val je niet meer zo snel af 

In deze fase val je niet meer zo snel af. Het kan zelfs zo zijn dat je zelfs nog wat aan komt. Schrik hier niet van, dit komt omdat je lichaam weer iets meer vocht kan gaan vasthouden. Fase 2 is de overgangsfase van een streng eiwitdieet naar een gezonde leefstijl. Je mag weer wat meer koolhydraten gebruiken en je lichaam moet hier langzaam aan wennen. Sla deze fase dan ook niet over omdat je dan zeer waarschijnlijk weer aan zult komen.

Je krijgt in deze fase recepten voor de lunch en het diner. Je kunt zelf je weekmenu naar je eigen smaak aanpassen door recepten te zoeken en naar je weekmenu te slepen.
Het ontbijt en de tussendoortjes bestaan nog uit eiwitrijke producten. Vanaf deze fase mogen ook de koekjes en de repen uit de webshop gebruikt worden als tussendoortje in plaats van een zakje.

Het kan zijn dat je in het begin even moet wennen aan de overgang van fase 1 naar fase 2, waardoor je wat hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid en wat meer honger zal ervaren. Deze klachten verdwijnen meestal geheel binnen een of twee dagen.

Je volgt fase 2 twee weken.

In Fase 3 val je nog ongeveer 0,5 kilo per week af.

In plaats van eiwitrijke producten krijg in deze fase voor elke maaltijd recepten. Ook hier kun je je weekmenu naar je eigen smaak aanpassen door recepten te zoeken en naar je weekmenu te slepen.

De tussendoortjes zijn vanaf deze fase ingedeeld in @tjes. In je weekmenu kun je zien hoe veel @tjes je per dag mag hebben. In de lijst met @tjes kun je zowel de eiwitrijke producten vinden uit de webshop als gewone tussendoortjes zoals bijvoorbeeld fruit. Omdat het ene tussendoortje gezonder is als het andere hebben we een onderscheid gemaakt tussen witte, blauwe en rode @tjes. Hierbij bevatten de witte @tjes de meeste eiwitten en vullen ze het meest. De rode @tjes zijn de minst goede keuze omdat hier veel verzadigd vet of veel koolhydraten in zitten.Vanaf fase 3 zijn de weekmenu’s berekend op basis van je persoonlijke energiebehoefte. We houden hierbij onder andere rekening met je hoeveelheid beweging en je geslacht. Om te zorgen dat je in deze fase toch nog af valt bevatten de weekmenu’s minder energie dan je eigenlijk nodig hebt .

Je volgt fase 3 minimaal 2 weken. Heb je je streefgewicht bereikt dan ga je hierna na fase 4.
Heb je je streefgewicht nog niet bereikt kun je uit twee opties kiezen:

  • Je gaat terug naar fase 1, op deze manier zul je weer sneller afvallen. We adviseren je dit te doen als je nog meer dan 5 kg wilt afvallen.
  • Je gaat door in fase 3, je zult dan nog ongeveer een halve kilo per week afvallen totdat je je streefgewicht hebt bereikt.

In Fase 4 heb je het streefgewicht bereikt

Je hebt je streefgewicht bereikt en nu wil je natuurlijk gaan zorgen dat je dit gewicht kunt behouden. Want na al die moeite die er is gedaan is het natuurlijk zonde als je weer aankomt! Daarom kun je bij ons ook in fase 4 nog begeleiding verwachten. Je weekmenu’s worden speciaal voor je samengesteld op basis van de hoeveelheid energie die jij nodig hebt.