blijf bewegen

Wat helpt om u aan het bewegen te krijgen als u wilt afvallen

Er zijn honderden redenen om niet te bewegen. Eigenlijk zijn dat meer excuses. Bewegen is gezond en belangrijk voor wie snel wil afvallen en daarna slank wil blijven.  Onderstaand een paar ideeën om u aan het bewegen te krijgen.

Stop met het lezen van dit artikel als u echt niet wilt bewegen. Als u er echt geen zin in heeft, dan is lezen zinloos en wordt u geconfronteerd met de ene teleurstelling na de andere. Als u twijfelt, lees dan door.Ken jezelf: ochtendmens of avondmens: Het heeft geen zin om vroeg in de ochtend een flinke cardioworkout te plannen als u een avond mens bent. Ken jezelf en zoek de tijd uit die het beste bij jou en je leefschema past, anders houd je het bewegen toch niet vol.

Ongemakkelijk: Als ik flink beweeg dan ga ik zweten, en niet zo’n beetje. Mensen in het fitness centrum staren me aan en daar word ik erg ongemakkelijk van. Als dat ook voor u geldt, doe dan als ik en train thuis, daar staart niemand u aan. Als u naar een fitness centrum gaat, doe dat dan op de tijdstippen dat het er wat rustiger is (als dat gaat).

Verjaag de verveling. Een cardio sessie van 45 minuten op een hometrainer is ongelofelijk saai. Je vraagt je soms af hoe zo’n hele rij mensen in het fitness centrum het volhoudt, uur na uur op diezelfde saaie fiets. De trainers in zo’n fitness centrum zijn altijd enthousiast, maar munten niet uit in innovatie en afwisseling in de oefeningen die ze voorschrijven. Dat zult u dus zelf moeten doen. Breng de nodige variatie aan in uw bewegingsoefeningen, doe eens wat anders. Regelmatig wisselen van oefening helpt echt.

Structuur en planning: iedereen zit krap in de tijd. Resultaat: vage doelstellingen als ‘ik ga deze week een uurtje wandelen’ . Nee: ik ga woensdag om 18.00 uur een uur en wandelen en zaterdag om 13.00 uur drie kwartier baantjes trekken in het zwembad. Schrijf het op en houd uzelf eraan. Het helpt!